Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänd ett ljus för alla martyrer i Libyen

Annons

En gång för länge sedan bodde jag i universitets- staden Uppsala. Där träffade jag en gammal landsman från norra Kurdistan, må han leva uti hundrade år. Han brukade säga att Gud ser lika till alla folk på jorden, för det står i den heliga boken. Men det verkar inte som att han bryr sig lika mycket om kurder.En av hans anekdoter var att vi har bara en genuin arabisk vän men tyvärr är han galen. Gubben menade naturligtvis överste Gaddafi, Libyens ledare.

Underverk är alltid relativa och det som sker i arabvärlden är ju utan tvekan ett mirakel. Det som markerar en vänding för den antidemokratiska politiken är att folket har besegrat rädslan. Det är uppenbart att det libyska folket har sått ett frö för frihet och demokrati som inte dör, oavsett olika regimer där! Det är ytterst svårt för Gaddafi att lösa krisen med övervåld. På Tahrirtorget i Kairo använde Mubaraks anhängare kameler, mulor och åsnor för att komma åt demonstranerna men i Libyen används det gamla ryska Mig-flygplanet för att bekämpa det egna folket. Som tur är var världen vaken den här gången, tilloch med Carl Bildt. Bravo, Carl.

Tillåt undertecknad att föreslå att vi alla fredsälskare tänder ett ljus för de unga människor som blivit martyrer på Gröna torget i Libyen.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons