Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om alla svarade lika bra som Svenska kyrkan


Ett sånt utmärkt klargörande svar Svenska kyrkans representanter i Sandviken gav i Arbetarbladet 19 juni!

Annons

Det handlade om att någon tidigare ifrågasatt skötseln av kyrkogården i Årsunda. Svaret var rena konsumentupplysningen: Det här är bakgrunden och förutsättningarna, så här arbetar vi, av de här skälen...

Många insändarskribenter har synpunkter på företeelser, verksamheter, beslut med mera och begär svar i tidningen. Tänk om alla representanter för myndigheter, organisationer, företag och så vidare, som formulerar sig i tryck, tog sitt ansvar och förstod att svara lika rakt och konkret, i stället för flum att ”vi ska se över våra rutiner” och andra undvikande blaha-floskler!

När pressens mångfald nu håller på att bli ett överspelat begrepp, speglar ofta insändarsidorna fortfarande lokala frågor som intresserar många. Som gammal Råd och Rön-journalist gläds jag åt vederhäftiga och informativa tidningstexter. Kompetensbrister och avskaffad korrekturläsning gör dock allt oftare även den professionella journalistiken ytlig och mindre pålitlig. I samma nummer av Arbetarbladet kallas exempelvis Murén-gatan för Muhréngatan och Boulognerskogen för Boulongerskogen.

För den som inte vet och inte orkar ta reda på: Per Murén (18051888) i Gävle var en affärs- och industriman, donator och politiker. Han står staty mellan Länsmuseet och polishuset i Gävle. Boulognerskogen eller Boulognern (som även finns i Skövde) har en park i Paris som förebild, och namnet är en översättning av Bois de Boulogne. Boulogne-Billancourt är ett parisiskt ytterområde. Boulogne är också det franska namnet på den italienska staden Bologna.

Barbro Sollbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons