Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på alla andra!

Jag kan inte för mitt liv förstå att folk verkligen överväger att inte vaccinera sig mot svininfluensan. Hur kan folk välja att ignorera ett verkligt hot mot vårt samhälle?

Annons

Själv har jag sjukdomen MS och kan bli väldigt sjuk om jag bara blir lite förkyld.

För några veckor sedan fick jag och en annan MS- patient höra att vi som har bromsmedicinen Tysabri inte skulle få blanda det med influensavaccinet! Jag blev då hemskt rädd, speciellt då jag i samma veva fick höra folk säga att de inte skulle ta vaccinet!

Då slog det mig att jag inte heller kunde lita på att andra skulle skydda mig och oron blandades med ilska!

Jag måste tänka mig för varje dag ändå, eftersom en vanlig förkylning kan trigga igång ett skov och jag som sagt kan bli väldigt sjuk.

Nu har jag fått ett brev från min läkare om att jag får vaccinera mig och att det utifrån min grundsjukdom också är önskvärt. Jag blev mycket glad och lättad och gör nu allt för att hålla mig frisk fram till dess det är min tur att få vaccinet. Men det finns ju fortfarande de grupper som av en eller annan anledning inte kan få vaccinet, trots att de vill och förmodligen verkligen skulle behöva. Det finns de som inte vill vaccinera sig trots att de får och givetvis skulle behöva det.

Till dig vill jag säga: Tänk på de andra du kan hjälpa och skydda! Din partner, din vän, din arbetskamrat, ditt barn, din medresenär på bussen, kassörskan som tar emot dina pengar eller några okända du möter på stan som inte kan eller får ta vaccinet och har oturen att möta dig, du som av någon anledning valt att inte vara solidarisk mot dina medmänniskor! Influensan kanske inte slår så hårt mot samhället som man trott. Men varför chansa? Jag ska givetvis ta mitt vaccin, precis som jag tar mina andra mediciner för att må så bra som möjligt, för att kunna jobba och göra vad jag kan för att dra mitt strå till ”samhälls-stacken”. Om du inte bryr dig om din egen hälsa, tänk i alla fall på de som önskar att de kunde välja sin hälsa.

Ms Vikeswed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons