Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tycker ni att Gästriklands friidrott är ointressant?

Annons

Fyra gånger under våren och lika många gånger under hösten arrangeras Gästrike Cup i friidrott. Det är en stor breddtävling som lockar hundratals barn och ungdomar mellan 10 och 15 år från Gästrikland att tävla. Efter varje tävling skickar vi in resultaten till Gävlesporten och lika många gånger blir vi besvikna när resultaten uteblir i tidningarna.

Det kan knappast bero på att det är mycket jobb med att behandla resultaten. De är skrivna enligt de regler som finns och levereras digitalt i form av en word-fil.

Det kan knappast heller bero på platsbrist. Vi har kollat vilka resultat som har platsat under resultatbörsen (där alltså inte resultaten från Gästrike Cup får plats) under några veckor: Segling i Rio de Janeiro utan svensk deltagande, tennis i Cincinnati utan svenskt deltagande, turkiska ligan i fotboll(!) utan svenskt deltagande, skytte i Azerbajdzjan utan svenskt deltagande. Bland de lokala resultaten har redaktören prioriterat till exempel Fotboll, division 8 Norra Uppland och Gävle-polisens klubbmästerskap i pistolskytte framför de hundratals gästrikeungdomar som tävlat i friidrott.

Många av de ungdomar som tävlar i Gästrike Cup är framtidens landslagskvinnor och -män. Så slog till exempel vårt guldhopp vid junior-SM nytt distriktsrekord i släggkastning vid senaste Gästrike Cup (som gick i Sandviken). Johanna Edvall är dessutom Sverigebäst bland 15-åringarna med det kastet på 52,85. Men sportredaktören ansåg tydligen att detta inte var intressant.

16 augusti tog jag kontakt med Stisse Åberg om avsaknaden av friidrottsresultat i tidningarna. Han svarade ”Du kommer att få svar från den person som är sportchef. Jag har även skickat ditt mejl vidare till båda tidningarnas chef-redaktörer så att de ska känna till din befogade kritik.” Något svar har jag inte fått. Friidrott anses förmodligen fullständigt ointressant för sportredaktören och därmed för tidningarnas läsare. Eller…

Per Åke Lindgren

ordförande för Gästriklands Friidrottsförbund

Stig Vilén

hedersordförande för Gästriklands Friidrottsförbund

Tack för synpunkterna. Jag ber om ursäkt över att svaret till er har dröjt.

Den lokala friidrotten är definitivt intressant, både för oss och våra läsare.

Vi har gjort en stor organisationsförändring och har uppenbarligen ännu inte fullt ut fått till rutinerna, vilket är mitt ansvar. Här har vi brustit. Det ber vi om ursäkt för och det lär vi oss av.

Nu arbetar vi vidare för att sätta rutinerna så att detta fungerar bättre framöver.

Mattias Wallström

sportchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons