Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddeholms AB lever i högsta välmående

Annons

SVAR TILL ”Sven-Erik Sundberg, Storfors”, 8 september

Efter att ha sett rubriken och läst texten blir jag både förskräckt och beklämd, särskilt om insändarskribenten verkligen också är boende i Storfors, Värmland. Då borde han nämligen veta att det han skriver är långt ifrån sant.

Företaget Uddeholms AB lever i högsta välmående. Så sent som 30 augusti, i samband med styrelsemöte, mötte styrelseordföranden värmländsk media, vilket återspeglades i såväl länstidningar som radio och tv. Budskapet då, liksom för övrigt alltid, är att Uddeholm går bra och att våra planer för framtiden är fortsatt tillväxt. Med utgångsår i 2010 har vi som målsättning att fram till 2015 växa med 40 procent från dagens volym. Och då är att märka att vi i verket i Hagfors, Värmland, i dag producerar mer verktygsstål än vad vi någonsin har gjort!

Företaget är världsledande i verktygsstål, med 900 anställda vid produktionsanläggningen i Hagfors och ytterligare cirka 2 000 i våra säljbolag runt om i världen. Personal som direkt på plats hjälper kunder med teknisk service, support och försäljning. All produktion utgår dock från Hagfors.

Uddeholm så som det såg ut för 30–40 år sedan finns emellertid inte. Storfors, som insändarskribenten beskriver, har sedan många år tillbaks andra ägare och har alltså ingenting med Uddeholm att göra, annat än i ett historiskt perspektiv. Men i så fall ska vi också ha i minnet att Uddeholm på den tiden var betydligt mer än verktygsstål från Hagfors och rör i Storfors. Då innefattade bolaget även skogar och skogsindustri, pappers- och massaindustri, elkraft, rostfritt stål och mycket annat. Samtliga dessa verksamheter lever och är framgångsrika än i dag, dock inte inom Uddeholms ägarskap.

Boo Rundqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons