Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det ni hundägare inte förstår?

Annons

I Gävle kommuns allmänna lokala ordningsföreskrifter 19 § framgår att koppeltvång gäller bland annat på gång- och cykelbanor, i motionsspår och i en rad olika parker bland annat Boulognerskogen och Regementsparken. Överträdelse är, som framgår i ordningsföreskrifterna, förenligt med böter enligt ordningslagen.

Ändå ser man dagligen löskopplade hundar på stadens gång- och cykelbanor, i Hemlingbys motionsspår, i Boulognerskogen och Regementsparken och på andra platser.

Trots insändare och artiklar i lokaltidningarna verkar många inte känna till koppeltvånget eller högaktningsfullt strunta i det. Det spelar ingen roll om du tycker att din hund är jättelydig eller jättesnäll, den ska vara kopplad oavsett!

Det är hög tid att vi skötsamma hundägare som inte vill möta löskopplade hundar och de som är hundrädda eller av olika anledningar tycker att det är obehagligt att möta lösa hundar i exempelvis motionsspåret eller parken påpekar detta vid överträdelser.

Jag tycker också att kommunen skulle kunna göra ett bättre förebyggande arbete genom att skylta i parker, i motionsspår och på gång- och cykelbanor som jag har sett att andra kommuner gör.

Nu räcker det!

Hundrastaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons