Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är poängen med att jag hamnar i en rullstol?

Annons

Jag är väldigt upprörd efter mitt senaste läkarbesök. Enligt Försäkringskassans rekommendationer som i dag blivit regler krävs det att en gravid kvinna ska ha hamnat i rullstol eller gå med kryckor för att få den ersättning som hon är berättigad. Hur tänker man då?

Det är alltså meningen att man ska gå och arbeta tills sin, i detta fall bäckenbens, smärta förvärrats och man inte längre kan gå och då behöver rullstol för att ta sig fram. Hur humant låter det?

Vad är poängen med det? I slutänden är det de patienter som blir behandlade som eventuellt blir desto mer sjuka, vilket i sin tur leder till mer och längre sjukskrivningar. En kvinna som kämpat i tre år för att bli gravid och både genomgått utredningar och behandlingar, ska hon verkligen behöva plågas igenom hennes sedan mirakulösa graviditet?

Är det inte nog med all terapi som krävts för att orka genom dessa påfrestande år av förtvivlan, längtan och hopp.

Ni som förmedlar dessa grymma regler som gör att läkarna mest av allt inte vill ha med er att göra på grund av ert omänskligt plågsamma omdöme, hur skulle ni själva känna er om exempelvis er dotter fick genomlida sin graviditet på detta vis och inte kunna njuta av den tid i livet som ska vara den mest underbara för någon som längtat efter barn?

Har man arbetat hela sitt liv samt aldrig någonsin haft en sjukskrivning eller en sjukdag från sitt arbete så svider det hårt i själen när det är detta man möter när kroppen för första gången ger vika.

Fruktansvärt och tänkvärt. Det är på tiden att skriva om rekommendationer och lagar, för gravida kvinnors välmående ska vara realistiskt och logiskt!

Upprörd!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons