Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad behövs i Gävle?

/
  • Låt oss slippa ännu en av stadens misslyckade satsningar, som det ständigt tjatas om, skriver signaturen Gävlebo. På bilden  Rådhuset i Gävle.

Annons

Jag sitter utanför biblioteket och har stadens ståtliga rådhus i blickpunkten.

Snart faller bilan över rådhusets framtid. Har kommunledningen tagit intryck av de synpunkter som gävlebor framfört – att inte bygga sönder en av stadens äldsta byggnader?

En byggnad som kommer överleva oss många gånger om. Låt oss slippa ännu en av stadens misslyckade satsningar, som det ständigt tjatas om.

Antag att man i stället flyttar enheten för omvårdnad från sina lokaler, i ombyggda lägenheter på Hamilton- gatan, till befintliga kontorsrum i rådhuset – vad skulle då hända?

Enheten för omvårdnad får en symbolisk uppgradering i sin viktiga funktion i samhället.

När omvårdnad flyttar byggs lokalerna om på Hamiltongatan till det de ursprungligen var avsedda för – centralt belägna lägenheter. Kanske för de med särskilda behov? Något som vi lider brist på i Gävle.

Kommunen slipper punga ut med 35 miljoner i ombyggnad för två restauranger i en stad med överetablering av restauranger.

Gävles restauranger slipper ojuste konkurrens, då kommunen troligen inte kan ta ut den hyra som krävs för att täcka investeringen.

35 miljoner kronor blir över! Fritt fram att önska! Det finns säkert många kommunala enheter och ideella organisationer som behöver tillskott.

Rådhuset räddas från att bli genomborrat av ventilation med mera som krävs för två (!) restauranger.

Ett café på bottenvåningen kan huset säkert klara av.

Bygglovhandlingarna visar tre stora schakt (två för att skicka mat och folk, upp och ned, samt ett för evakuering) – ett beslut som man annars i alla tider kommer att förfasa sig över.

Rädda rådhuset! Vem vinner? Sex argument för en räddning, eller en kommunledning emot.

Som Jörgen Edsvik tidigare har sagt: ”är det tillräckligt många som tycker annorlunda i en fråga, får vi tänka om”.

Tydligen förväntar han sig att vi gävlebor agerar och han kommer att lyssna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons