Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör man i detta trängda läge, Försäkringskassan?

Annons

En sjukpensionär frågar Försäkringskassan…

Jag söker klarhet i min oro. Obefogad eller inte känner jag en stark oro. Jag hoppas verkligen inte att jag är paranoid. Det känns inte så. Jag tror att det finns flera med mig som kan känna igen sig. Jag vet vilka suspekta personer och kretsar jag umgåtts i tidigare och det påverkar och styr in mig på frågeställningarna jag har till Försäkringskassan. Jag vill försöka vara förutseende/gardera mig till Försäkringskassan om någon får för sig att försöka skada mig.

Jag har haft och har delvis kvar ett umgänge sedan tidigare men som avtagit mer och mer. Eftersom jag har valt att försöka avsluta snyggt (mycket svårt) den för detta kompisanda/vänskap vi hade, så är jag rädd att någon/några ska ringa Försäkringskassan och hämnas genom att säga saker om mig. Det kan egentligen vara vad som helst, man får spekulera fritt, men avsikten är att skada mig. Jag har läst att anonyma tips kommer in, hur ofta vet jag inte, men var står jag som utpekad person om någon försöker göra mig illa och säga vad det nu är? Var står jag? Vad kan jag göra?

Om detta är paranoida tankar jag bär inom kanske damen på Försäkringskassan har rätt i sin bedömning att jag behöver psykolog hjälp. Men det får jag ta längre fram i så fall. Jag undrar om jag ska ringa Försäkringskassan och namnge mig själv, men jag kan ju inte namnge dem jag misstänker som kan göra mig illa för ingen har ju gjort det än...vad jag vet! Vad gör man i detta trängda läge, Försäkringskassan? Anonyma ”tips”, hur trovärdiga ska dessa vara för att Försäkringskassan ska rycka ut med patrull, typ?

Att jag lever ett annorlunda liv i dag (ett bättre) och väljer att avsluta vissa vänskapsband, kan ju innebära att de känner sig kränkta. Nu pratar jag inte om före detta vänner som jag spelat kort med och vunnit mot utan andra vänner. Tycker ni det är bra att jag skriver till er och lyfter fram mina rädslor? Vad gör ni av anonyma tips? En sak ska tilläggas så att ingen behöver fundera över detta. Jag är värd det nya livet som jag kämpat mig till (trots att jag är sjuk) men jag står inte över någon person bara för att jag valt en ny väg, absolut inte! Jag väljer vänner, bil, mat, boende och så vidare precis som du som läser detta. Detta är allas vår rätt.

Jag är skör som människa i vissa lägen och detta är ett sådant. Jag vill bara försöka hantera dagen på ett givande sätt med hyggliga tankar och uträtta något bra. Hade jag jobbat hade jag aldrig känt så här. Om någon ringer anonymt och tänker skada mig för att jag befinner mig i ett utsatt läge finns öppningen för att till exempel säga ”jag vill bara berätta att han jobbar”. Men nu jobbar jag inte eftersom jag är sjuk...

GR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons