Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad heter företagen, FPX?

Annons

I ett reportage i fredags kunde vi läsa om FPX och dess verksamhet. Det verkar vara en verksamhet för de anställda. En bra organisation att plocka ut pengar från och använda för många och dyra flygresor. I reportaget skrevs inget om vad man åstadkommit. FPX verkar omsätta runt 10 miljoner kronor per år men vad får man ut av det hela. Borde man inte redovisa vilka företag man startat upp, vad de heter och hur många anställda de har? Som svar får vi säkert att det är en affärshemlighet och att företagen inte vill skylta med sina namn. Kommunmedborgarna får leva i ovisshet hur deras skattepengar används och deras åsikt blir att det inte startats några företag, att FPX är en bluff och att FPX endast är till för de anställda och deras dagliga uppehåll.

Eskil

SVAR DIREKT:

Välkommen Eskil

Eftersom du undrar över vad Future Position X åstadkommit så föreslår jag att du söker dig tillbaka i tiden på Arbetarbladets hemsida. Där finns en rad artiklar och notiser om Future Position X och vår verksamhet.

För att få veta ännu mer om vår verksamhet föreslår jag att du följer vårt nyhetsflöde på . Där publicerade vi till exempel i november 2015 en lista med nära trettio namngivna företag inom vår sektor som sedan 2010 var nystartade, hitflyttade eller på väg att flytta hit. En lista som också skickades till de lokala medierna, men som de valde att inte publicera.

Du kan också ta del av de rapporter som vi kontinuerligt lämnar till bland annat Vinnova och Tillväxtverket. Det är offentliga handlingar.

 Du undrar också över hur många företag vi startat upp. Future Position X startar inga företag alls. Det gör däremot kreativa entreprenörer och innovatörer som har modet, viljan och engagemanget att starta ny affärsverksamhet. Vilken roll vi spelat i sammanhanget är säkert skiftande. Ibland har vi varit stödjande och inspirerande, i andra har vi drivit konkreta utvecklingsprojekt tillsammans och vissa fall har vi säkert bidragit starkt till att en eller flera personer tagit steget att startat eget.

För övrigt Eskil, du är alltid varmt välkommen att gästa oss på kontoret i Teknikparken för att få veta mer och ställa frågor.

Lars Jansson,

Ordförande i Future Position X

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons