Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kan jag som mamma göra?

Annons

I frustration skriver jag för att kanske få höra andras syn på min verklighet.

Jag har sedan i november 2008 gjort ett stort antal anmälningar mot mina barns pappa som har ett utbrett alkholberoende. Då vi har gemensam vårdnad och vårt ena barn väljer att bo hos sin pappa har jag försökt få socialtjänsten i Gävle att agera. Ser att mitt barn far väldigt illa av att bo där. Vad kan jag som mamma göra? Låsa in henne hos mig? Tvinga henne att inte bo hos det som trots allt är hennes pappa. Hur skulle det se ut för min del i en vårdnadstvist?

Trots massiva anmälningar både från mig som mamma, skola, BUP samt grannar händer ingenting. Att jag som mamma ringer till socialtjänsten och ber på mina bara knän att hjälpa min dotter ses bara som att jag är en hysterisk mamma. Det jag fått till svar är att det är dags för mig att sätta ner foten och ta min dotter därifrån. Men ska jag kunna göra det? Jag försöker prata med henne men hon säger att hon älskar sin pappa. Jag ser hur min dotter vill hjälpa sin pappa och inte vill att han ska bli ledsen. Jag ser hur hon redan som ett barn tar på sig rollen som förälder till sin förälder. Socialtjänsen håller med om att det absolut inte är lämpligt att hon bor där men kan inte ”tvinga” någon till att ta emot hjälp, eller ens visa upp nykterhet genom provtagning.

Jag går snart sönder av se hur detta får pågå i Sverige i dag. Vissa barn tas ifrån sina föräldrar av väldigt svaga skäl medan andra offras. Är det på grund av att Gävle kommun måste spara som barnen offras?

Förtvivlad mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons