Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kan vi förändra?

Annons

SVAR TILL

Det bubblade verkligen av ilska i min själ när jag läste den väldigt ärliga men så irriterande insändaren om gässen vs. kvinnorna i Kongo. För att inte någon ska få fel uppfattning, ska jag börja med att säga att jag förespråkar krig och våldtäkter. Men en tankeställare: Hur skulle mammor och pappor i vårt avlånga land förklara för sina barn att ”Ja, lilla vännen. I Afrika har män samlag med kvinnor fast de inte vill, sedan skär de upp deras kön, det är så det går till här i världen.”

Det är den mest konkreta anledningen till att media kanske inte går ut med det, och även för att det hänt så ofantligt många gånger förut.

Och du Rolf som skrev detta, anser du djur vara mindre värda? Förtjänar inte gässen samma livskvalité som människor gör? Jag anser dessa två frågor lika viktiga, för de är ungefär så långt ifrån varandra man kan komma. Djurplågeri i Ungern och våldtäkter i Afrika är väldigt skilda saker. Att kriget inte tagits upp, är självklart inte riktigt rätt. Men då till en annan fråga:Vad har vi störst chans att förändra?

Krig har pågått världen över sedan människor korsade vägar och insåg att det fanns folk som inte var likadana som deras egen stam. Kalla mig pessimist, men krig kommer inte att upphöra så länge pengar, religioner och olikheter existerar. Fåglarna däremot kan vi rädda med rätt medel. Sedan kan man ju även undra hur de människor som arbetar som dunplockare mår?

Jag tycker självklart att våldtäkterna och misshandeln av dessa kvinnor är hemsk, men det är ett otroligt mycket känsligare ämne för de flesta. Sedan tror jag även att djurfrågor ”säljer bättre” om man nu ska tänka till medias fördel, för krig och våldtäkt. Det är ingen nyhet som sagt.

, djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons