Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad menas med era platta påståenden?

Annons

Inom argumentationsanalysen finns en term, ”platthet”, som betecknar påståenden som ingen kan tänkas säga emot och som därför inte innehåller någon ny kunskap. Sådana påståenden är mycket vanliga när alliansföreträdare uttalar sig i media. Senast i Arbetarbladet 17 januari.

Moderaterna Beckman, Bjerkén och Bornegrim uttalar sig om ”företagsklimatet” i Gävle och hävdar att Gävle behöver fler växande mindre företag och nya sådana.

Men vilken röd-grön politiker kan tänkas hävda motsatsen och kräva att ”Gävle behöver färre företag”? ”Gävle har numera en kommunledning som verkligen brinner för att förbättra företagklimatet”, skriver alliansföreträdarna. Men vad menar man då, konkret, när man säger att ”företagsklimatet ska förbättras”?

Tänker man sänka företagsbeskattningen, dela ut gratis tomtmark, sänka de anställdas löner eller, också i strid med facket, försämra anställningvillkoren? ... Och så vidare.

Kanske handlar det rent simpelt om att allianspolitiker och ett antal företagare träffas någon gång i månaden till gemensam, glad och trivsam gratislunch på skattebetalarnas bekostnad.

Förklara gärna för oss okunniga, som inte utan vidare vill gå på era floskler om ”bättre företagsklimat”, vad menar ni, konkret, med era platta påståenden?

Per Falk 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons