Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad räknas egentligen till behag?

/


Jag förstår hur du känner och tycker och jag ska nu försöka förklara hur jag tror att många svenskar känner och tycker, just om det här med att bära slöja/nikab/burka.

Annons

För hundra år sedan och mera var det väldigt vanligt i Sverige att kvinnor bar huvudduk men i och med jämställdheten, moderniseringen, industrialiseringen och förändringen av hela samhället så har kvinnor, inte bara i Sverige, arbetat för att nå samma villkor som mannen.

I det ligger att inte behövs skyla sig, inte behöva känna att män lockas till övergrepp. Att lita på att män klarar av att se en vacker kvinna utan att falla för olagliga frestelser.

Jag har bekanta som bär slöja och när jag pratar med dem så får jag ofta svaret att det är ett självständigt eget val med tillägget ”och min man/mina bröder är så glada över mitt beslut”.

Just det här gör att många svenskar tycker synd om er kvinnor som inte vågar eller vill visa era vackra kroppar och vackra frisyrer. Att ni hellre lever upp till familjens behov.

Det finns att läsa i Koranen att kvinnan ska dölja sina behag för att mannen ska kunna bevara sin sinnlighet. Vad räknas till behag?

Här är det fråga om en tolkning och jag anser att det finns viktigare visdomsord i Koranen som många människor (läs män) inte alls följer. Vi är medmänniskor som respekterar att vissa kvinnor bär slöja men samtidigt måste också dessa kvinnor respektera våra val, att jobba för jämställdhet.

Eget val utan sjal

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons