Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vill Iran?

Annons

Regimen i Iran håller på att tappa kontrollen, de försöker desperat att hålla sig vid makten genom att skrämma folket och använda ohyggliga metoder: långa fängelsestraff och hängning är några uppenbara exempel på regimens handlingar.

Sedan Iran bildades i sin nuvarande form har makthavarna kört en enfaldig policy som bygger på ett land, en kultur samt ett språk.

Detta innebär helt enkel att strunta i mångfalden, med andra ord att ignorera alla andra folkslag som bor där!

Kurdfrågan växer i Iran och folket kräver sina kulturella och politiska rättigheter men mullorna svarar hårt och försöker med alla medel att tysta och kuva alla röster men läget går inte att tyglas numera.

Den här månaden har regimen avrättat hundratals människor, ett trettiotal var kurder och religionsmässigt var de sunniter eftersom Iran enbart erkänner och tillåter shiiter.

Det kurdiska folket har inget val än att ta till vapen och sträva efter sina mänskliga rättigheter åtminstone i nuläget.

Det som framkallar ont blod är att det är tyst i omvärlden om vad det sker i Iran. Man vet att det dreglar visa länders saliv på Irans olja!

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons