Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga ifrågasätta Kinas förföljelse av Falun Gong

/

För utövare av Falun Gong är 20 juli en speciell dag att uppmärksamma.

Annons

Det var den dagen då Kinas dåvarande ledare Jiang Zemin 1999, deklarerade att den uråldriga qigong-metoden skulle förbjudas i landet. 

Med låga metoder svärtade han ner Falun Gongs rykte och en förföljelse påbörjades som lett till att miljoner fredliga människor torterats och mist sina liv.

Man kan fråga sig varför Jiang Zemin tog till en så avskyvärd aktion mot Falun Gong. En förklaring tros vara att Falun Gongs snabbt växande popularitet (över 70 miljoner kineser utövade metoden) gjorde att Jiang Zemin såg Falun Gong som ett hot mot sin maktställning. Eller var det avundsjuka?

Sanningen är att Falun Gong är fjärran från politiskt inflytande. Tvärtom vill utövare av Falun Gong endast få leva i fred och harmoni då de följer Falun Gongs principer, sanning, godhet och tålamod i sitt dagliga liv.

Den kinesiska kommunistregimen har begått fruktansvärda dåd under sin tid vid makten. Det har till och med framkommit i en oberoende undersökning av den kanadensiske f.d. departementschefen David Kilgour och människorättsadvokaten David Matas, att organ tagits från fängslade Falun Gong-utövare i Kina under flera år och använts i den lukrativa kinesiska transplantationsindustrin.

Det gör oss ont att tänka på att förföljelsen ännu inte fått sitt slut, detta trots att omvärldens ledare väl känner till förföljelsen som fortfarande pågår i Kina. Tyvärr har ingen ännu vågat stöta sig med diktaturen som utåt sett ter sig som en stark makt men som måste ta till skräckinjagande metoder för att upprätthålla sin fasad.

Trots att det ser mörkt ut tror vi på att en snar förändring. Det kinesiska folket längtar efter frihet och öppenhet, att få tro och yttra sig utan rädsla för repressalier. Antalet kineser som träder ur det kinesiska kommunistpartiet i tuidangrörelsen ökar för varje dag. 

Så ta mod till er! Alla ni som har med Kina att göra, våga stå upp och ifrågasätta Kinas sätt att motarbeta tros- och åsiktsfrihet. Din röst kan göra skillnad.

Susanne Larsson

Lotta Svedin

Birgitta Karlsson

Carina Carlsen

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons