Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till Torget du också...

Gustav Vasa gjorde det förr i tiden. Franska bönder gör det fortfarande. Schweizare gör det allihop samtidigt. Mathias Rust gjorde det för att förändra världen lite grand.
Nu kan du också göra det. Ta dina åsikter till torget!

Annons

Du behöver inte vara enväldig och grym som Gustav Vasa. Du behöver inte använda grova uttryck som franska bönder vid sina åsikts-
leveranser. Du behöver inte göra det samtidigt som alla andra som
i vissa schweiziska kantoner. Däremot kan ni låta er inspireras av Mathias Rust.

Tysken Mathias Rust som vid 19 års ålder ville tina upp det kalla kriget, hyrde ett litet flygplan och flög till dåvarande  Sovjetunionen för att taxa in på Röda Torget  i Moskva 28 maj 1987. Snacka om insändare!

I en tv-intervju 2007 förklarade Rust att han då var en ung idealist som inte förstod varför två män i ungefär samma ålder – Reagan och Gorba-
tjov – inte kunde förstå varandra och enas om hur man skulle göra världen bättre.

"Svar direkt" kom omgående från Gorbatjov och världen blev något lite bättre.


Nu är inte 19-åriga tyska idealister med flygcertifikat en direkt överrepresenterad grupp i min inkorg men i stället har vi många lokala tyckare. Nu erbjuder vi er ett helt torg att landa på.

Vi har mer plats för era insändare (läs fler – inte längre) än tidigare. Tyck till som vanligt, via mejl, brev eller  sms. Namn och nytt-material kommer också att ligga på torget och där vill vi redan nu ha era bästa vinterbilder med en liten text (namnochnytt@arbetarbladet.se). En publicerad bild i veckan belönas med en Sverigelott. Vi kommer dessutom att gå ut till "torgen" och kolla personligen vad ni tycker. Nathalie och Hanna kan dyka upp var som helst med sina enkätfrågor.

Jag är dock densamma. Och våra regler likaså. Mejla eller ring (på jobbet!) mig gärna men för att spara tid kan jag redan nu säga att jag fortfarande svarar:

– Jag tror säkert att din mamma och pappa är fantastiska men vi tar inte in rosor till släktingar.

– Det kan visst vara så att Sölves mopedtanksblästring AB är bäst i stan men vi tar inte in rosor till företag.

– Skriver du för långt får du räkna med att korta din insändare, få den redigerad eller kanske vänta förgäves på att få den publicerad.

– "Må ditt skägg växa inåt din oäkta avkomma till en halt amöba" är visserligen ett målande uttryck men vi tar inte in personliga påhopp.

Till sist. Vanligtvis brukar jag inte lova något vad gäller publicering men om ni landar med ett flygplan på Stortorget, Jerntorget eller något annat torg i närheten och tar en bild så l-o-v-a-r jag att ta in den till dagen efter!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons