Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var uppmärksam!

Annons

Min dotter och en vän var ute på stan i lördags kväll och blev av några killar bjudna på en drink. Men tjejerna, som endast är kring 15-årsåldern, hade upptäckt att det flöt piller i drinken och tillkallat polis som fick fast gärningsmännen.

Polisen ringde hem till oss mammor. Ni kanske förstår vad man tänker då som förälder? Vad har ens unge ställt till med? Eller har det skett en olycka? Man ryser i kroppen och får alla möjliga scenarier i huvudet. Men den trevliga polisen sa att de ringer för någonting bra, just detta att tjejerna varit så uppmärksamma på drinkens innehåll eftersom pillren inte upplösts. På så sätt räddade de sig själva ifrån den fruktansvärda händelse det kunde medfört om de tagit drinken.

Jag hoppas att fler ungdomar följer samma goda anda. Ta aldrig emot en drink av någon du inte känner. Om du är underårig, tänk på att inte ens ta emot alkohol av dem du faktiskt känner. En del har ju tyvärr lyckats få utköpt av någon.

Jag förstår att i den åldern är allt spännande att prova, men dagen efter är det inte så kul längre. Och vi föräldrar kan försöka hålla oss på stan, om än på avstånd från våra ungar så vi kan se vad de har för sig, träda fram när vi ser att någon spårar ur och inse att våra barn faktiskt kan göra ”misstag”. Inte blunda och tro att alla andras barn är orsaken till om ens eget dricker, slåss eller beter sig på ett mindre bra sätt.

Förälder på stan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons