Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våra cykelbanor är inte trygga längre

Annons

Vad är det som gör att man som vuxen kan köra bil på gång- och cykelvägar?

Jag har ett svar! Som idrottsutövare eller som förälder till barn som ska spela eller träna fotboll tror många att man kan köra mot enkelriktat och på utmärkta cykelbanor. Varje dag i veckan kör det bilar genom vårt bostadsområde och på cykelbanorna omkring som ska till fotbollsplanen i Sätra. Att det har byggts fina cykelbanor i Gävle är inte längre en trygghet. Barn och vuxna som cyklar på de avsedda vägarna får ta hänsyn till bilister. De äldre som har haft cykelbanorna som promenadstråk, vågar knappt gå där längre! I alla fall inte på helger och eftermiddagar/kvällar. På vardagarna står det bilar parkerade på Lilla Sätras skolgård, då fritidsbarnen fortfarande är kvar. Är det en sådan miljö du som kör in där vill att ditt barn ska ha på sin fritidsplats? Vem är ansvarig och vem vill ta tag i det här problemet innan det händer något?

Är det polisen (då de som ska till planerna kör mot körförbud) eller är det kommunen som ska ”lappa” alla bilar som står på cykelbanorna?

Det vore intressant att veta vem det är som bär ansvaret? Vem som får stå där som svarte Petter, den dagen då olyckan är framme. Då kan varken polis eller ansvariga från kommunen säga att ni inget visste.

Birves

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons