Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför bedriver ni en häxjakt på Region Gävleborg?

Annons

Arbetarbladet har under en längre tid bedrivit vad jag kan kalla en mindre ”häxjakt” på region Gävleborg och dess organisation och chefer. Det har under de senaste veckorna kulminerat med de otaliga snyftreportagen om ambulanssjukvården. Jag reagerar starkt på den ensidiga vinklingen som tidningen tydligen bestämt sig för att ha på sin rapportering.  Min bild av större organisationer, vare sig det är privata börsbolag eller offentliga institutioner, är att det varken är svart eller vitt, pest eller kolera. Arbetarbladet ger sken av att region Gävleborg och i synnerhet Länssjukhuset är en dålig arbetsgivare och vårdgivare. Jag minns som igår när moderaten Lars Beckman som representant för Svenskt Näringsliv spydde galla över Gävle kommun och dess företagsklimat, det gagnade verkligen inte oss medborgare. Det gav definitivt ingen bra bild av kommunen. Nu ser jag tecken på att Arbetarbadet gör sig skyldig till samma osakliga och beklämmande svartmålning av Gävle som eventuell arbets- och bostadort som Beckman lyckades med på sin tid.  Det jag nu saknar och efterlyser är en mer sansad och nyanserad rapportering.

Onyanserad medierapportering som kulminerar i mordhot mot chefer är för mig tveksam journalistik. Bra journalistik för mig som läsare ska vara nyanserad och ge en bred information så att jag själv kan bedöma vad som är vad. 

Kommer verkligen ambulanssjukvårdens personal att få så dåliga villkor jämfört med övriga personalgrupper eller jämfört med övriga regioner i landet att det motiverat alla dessa artiklar.

Tveksamt, mycket tveksamt.

Lars Roland

 

SVAR DIREKT:

Arbetarbladet har ingen anledning att presentera vare sig en positiv eller negativ bild. Vårt uppdrag är inte att fundera över om en publicering leder till att en arbetsgivare blir mer eller mindre attraktiv eller om människor får en bättre eller sämre bild av en kommun.

På samma sätt kan man i en medierapportering inte heller förutspå att chefer kommer att mordhotas.

Där är vi konsekvensneutrala.

När det gäller Region Gävleborg har det mycket riktigt varit stort fokus den senaste tiden. Först vår egen granskning av de omfattande studieresorna till San Francisco. Efter det dök frågan om ambulansjouren upp. Jag kan inte se att vi inte skulle ha bevakat det. Protesterna och synpunkterna var relevanta att lyfta och när det blev massuppsägningar gjorde vi en rimlig nyhetsbedömning.

Min uppfattning är inte att vi varit ensidiga. Det finns mycket vi valt att inte publicera.

Helena Nyman

Chefredaktör och ansvarig utgivare Arbetarbladet

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons