Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför bryta naturens gång?

Kära politiker, varför bryter ni naturens gång?

Annons

Vem är den ”rätte”, beslutsfattaren som kan säga och sedan våga stå fast vid att detta inte bidrar med något negativt senare i livet angående våra små oförmögna ”dagisbarn”?

Jag är rädd att många av våra små har svårt att skiljas från hemmets trygga bo och från sina älskade föräldrar. En del av de små kanske inte klarar av dagismiljön, plus frånvaron från sina föräldrar vid så låg ålder. Ingen kan ersätta mor eller far under de första levnadsåren, speciellt när barnets upptäcktsfärd är som störst och de börjar få ett språk. Någon som följer barnets utveckling och kan förstå. När barnet blir äldre kan man muntligt framföra sitt budskap varför man måste arbeta, vilket bidrar till förståelse från det äldre barnet. Men dessa ord kan man inte förmedla vid yngre åldrar.

När föräldern överlämnar det lilla barnet på daghemmet och det inte känns rätt för den lilla kan den endast signalera med gråt att något är fel, eftersom förmågan att tala om ännu inte är utvecklad. Barnet kanske tolkar detta som ett svek och sår ett frö av otrygghet. Utvecklingen går ju framåt på nästan alla områden. Men detta ser jag inte som någon framgång, utan mer som ett risktagande eller chansning.

Se inte detta som att jag är emot ”dagis” på något sätt, utan det handlar om barn i låg ålder och deras behov.

Jag är ganska säker på att problemen skulle minska för kommande ungdomar, om någon av föräldrarna fick den ekonomiska valmöjligheten, att kunna få stanna hemma med sina kära barn tills mognad för ”dagis” råder och blir aktuellt.

Grunden, alltså barndomen, är så livsviktig. Den följer oss genom hela livet. Med andra ord, vad vi har med oss i vårt bagage. Och som vi för vidare till kommande generation. Allt att vinna, inget att förlora.

Grundtrygghet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons