Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför får man inte prata arabiska i ”ditt” Sverige?

Annons

Jag har aldrig fått så ont i hjärtat som jag fick i dag, nyss. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som jag var i dag.

Min dag i dag har varit en skitbra dag, jag har varit jätteglad. Det startade bra och var bra tills för några minuter sedan.

Jag och min pojkvän med hans bror var på väg till min pojkväns bil för vi skulle åka hem från Sätra då vi har varit och hälsat på några vänner. De höll på att skoja och pratade även arabiska (det finaste språket enligt mig). Sedan skulle jag öppna bildörren då jag hör en kvinna säga högt: ”I Sverige pratar man svenska”.

Då menar hon bara svenska, inget annat. Man får alltså inte prata arabiska, finska, danska, engelska, tyska, franska etcetera.

Då fick jag ont i hjärtat och sa ”ursäkta?” medan min pojvän sa ”Vi pratar svenska” (alltså att vi kan svenska). Sedan sa hon att om de ville prata sitt språk så kunde de dra hem till sitt hemland.

Och då tänker jag: Vem säger så? Okunniga människor som inte har förstått att hela vårt språk inte bara bygger på svenska utan låneord från andra länder. Det bor mer än bara ”svenskar” i detta land, men jag ser alla som jordbor, alltså att vi alla bor på samma planet, om någon inte har förstått det.

Min pojkvän sa då att de kan inte bo där eftersom de flyr från människor som bombar deras land. Denna kvinna påstår då att han och hans bror är med i eller stöttar IS (terrorgruppen Daesh) bara för att de pratar arabiska, var är logiken i det?

Min pojkvän och alla vi känner ogillar daesh, lika mycket som alla andra som avskyr dem. Daesh förstör och dödar. De kallar sig muslimer fast det är de inte. Jag läser Koranen och det daesh gör strider mot vad som står i Koranen!

Ska vi skylla på andra människor när Sverige exporterar vapen till länder som exempelvis Saudiarabien? Och Sverige samarbetade med nazisterna i Tyskland under andra världskrigen, så klart folk flyr då!

Tänk på bakgrunden, kolla fakta och förstå varför folk flyr och skyll inte på de andra för det kan vara ”vi” som har hjälpt till.

Snälla människor, gör som jag, skaffa er kunskap, jag ber er. Läs Koranen, tro inte vad folk säger, läs sanningen om den riktiga fridfulla Islam, tro inte på vad er granne säger vars kunskap bygger på ett media-tittande hela livet.

Har inte alla rätt att prata sitt modersmål var de än är? Skulle vi svenskar flytta till ett annat land och börja jobba där och lära oss deras språk men sedan prata vårt modersmål svenska med våra vänner som är från Sverige, nä, men det är jätteokej. Men för att andra ska bo här i Sverige så får de absolut inte prata med sina syskon på sitt eget modersmål?

Jag lär mig arabiska, min dröm är att kunna flytande arabiska, mitt mål är att kunna bra arabiska, ska inte jag få prata arabiska här? Ska jag inte få prata arabiska med någon som inte har lärt sig svenska än?

Hade det varit någon som pratade engelska som gick förbi eller något europeiskt språk så hade den där kvinnan säkert inte sagt något och det får mig att må illa.

Jag och min pojkvän har varit igenom allt tillsammans, många hårfärger (svart, brun, blond, rödbrun och så vidare). Vi har tjafsat, vi har gett varandra kunskap, glädje, tårar och så vidare och det ångrar jag inte en sekund av. Jag ser min framtid ihop med honom och det ska ingen få förstöra.

Jag vill bara säga till dig okunniga kvinna: Du har bråkat med helt fel människor. Jag tycker sååå synd om dig, jag ber för dig, jag önskar att du en gång kanske hittar glädje och den rätta vägen i ditt liv.

Fortsätter du den vägen med okunskap så kommer det inte gynna dig.

Det kommer inte att gå bra för dig och därför tycker vi andra synd om dig.

Bilda kärlek och kunskap överallt så försvinner rasism, terrorism etcetera...

Man ska aldrig döma någon för hur personen ser ut!

Lär känna personen, prata, skapa inte fördomar och hat. Okunskap skapar rädsla, rasism...Behöver jag säga mer?

Hannah

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons