Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför händer ingenting?

Jag har läst en del om Nordost i Gävles tidningar, men det är en bit som har blivit bortglömd. Det är längst ner på Stora Esplanadgatan 25.

Annons

Där jag bor har jag på min balkong planterat blommor, samt fått hjälp och lagt plattor på balkonggolvet. Men vad hjälper det att göra fint och trivsamt (likt förr om somrarna), när jag har ett stenkast till tio soptunnor att känna otrevlig doft (från ett privat hus).

Jag är en äldre person, som gärna vill sitta ute på balkongen. Innan tunnorna fanns kunde jag gå ut och sätta mig med en tallrik mat eller en mugg kaffe. Men det är inte så nu när spyflugorna sitter på parad på balkongräcket och på spaljén. Vill tillägga att jag får jaga feta flugor inne också. Tittar vi ner på gården så liknar det rena slummen. Ruttnade altaner och meterhögt ogräs som växer upp.

En del hyresgäster har sina altaner till soptipp, sedan fortsätter de att lägga saker som de kasserat när de flyttat nere under trappen i entrén.

Går vi längre ner i källaren är det sopor där också. Buntar av reklam som har legat där två månader. De tänker inte på brandfaran.

När jag flyttade hit för 14 år sedan var det fräscht och fint. Läget verkade trivsamt, tänkte jag.

Åren har gått och det har blivit sämre med en del saker.

Mina släktingar och vänner som kommer och besöker mig undrar vad det är för folk som bor här.

Vi är inte unnade att ha blomgrupper vid porten (som förr). Det är ju tradition att de placerar granar i adventstid. Det har ju glatt oss, vi blev ledsna för dagen efter var en stor del av toppen avbruten. På marken låg plastpåsar, troligen hade det varit fest.

De placerar ut blom- lådor till midsommar. Här nere vid 25 har vi aldrig sett en blomlåda, hör och häpna.

Jag har pratat med Krister Palm om att mina grannar grillar på balkongerna så eldslågorna slår in på min balkong och oset slår in till mig. Tänk att fått stänga dörrar i den sommarhetta för att inte folk förstår att de stör grannar. Det är förbjudet att grilla på balkongen, fick jag till svar. Det är tillsagt i flera år. Men det blir inget mer.

Men nu kan de ha fest på den fina fotbollsplanen som är placerad här bakom, samt en basketplan som också är nygjord.

Till sist för att inte glömma kan man hitta ölburkar och pappkartonger som det har varit något drickbart i trapporna. Lägenheterna är fina och bra, trivsamma, om folk vore mera renliga och skötsamma.

Visserligen är det semestertider men det här har varit långt före detta. Jag (undertecknad) och en del grannar har ringt och klagat men det händer ingenting.

En bättre sommar ett annat år, hoppas vi att det blir

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons