Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ignorerar ni oss papperstidningsläsare?

Annons

 Är det en medveten strategi av Arbetarbladet, att man väntar med att ta med nyheter i papperstidningen? Senaste exemplet är den tragiska trafikolyckan på Brynäs, tyvärr med dödlig utgång. Olyckan skedde på torsdagen cirka klockan 15. I fredagstidningen inte ett ord.

Kan ge ett antal exempel, en mc-olycka i västra Gästrikland också med dödlig utgång, om den stod inte ett ord i papperstidningen. En annan olycka på riksväg 68 utanför Torsåker med en minibuss inblandad, stod i tidningen två dagar senare. Undrar om detta är medvetet av Arbetarbladet, så att fler skall tröttna på papperstidningen, så att ni kan lägga av med den och enbart satsa på digitala medier.

AoS

Varför ska jag prenumerera?

Har ni inga reportrar här i Sandviken och i Gävleområdet? Det som händer i vårt område kommer flera dagar efter sedan radion rapporterat om det och då gäller det inte några kvälls- och natt händelser, det kan ske saker på eftermiddagen, ett par dagar före innan det hamnar i tidningen. Jag har varit prenumerant i 51 år, men nu vet jag inte om det är någon idé längre. Tidningen blir bara tunnare och tunnare och de lokala nyheterna färre och färre.

Gun P

SVAR DIREKT: 

Jag vill inleda med att beklaga att ni känner er missnöjda med tidningen.

Därefter vill jag förklara Arbetarbladets strategi.

Vi ignorerar inte våra prenumeranter av tidningen.

Vår målsättning varje dag är att göra en tidning som är så läsvärd och intressant som möjligt för våra läsare oavsett var läsarna bor i vårt spridningsområde.

Under de senaste åren har vi på redaktionen arbetat hårt med att förändra vårt arbetssätt. Anledningen är att mediebeteendet har förändrats snabbt. Allt fler vill främst konsumera sina nyheter digitalt. Därför måste vi som nyhetsförmedlare också förändras. I vår förändringsprocess strävar vi ständigt efter att hitta en så bra balans som möjligt i våra olika publiceringskanaler.

På vår sajt, arbetarbladet.se, som är bemannad dygnet runt, arbetar vi hårt för att vara snabbt ute med händelsenyheter. De nyheter som ni efterfrågar hade vi god täckning av på arbetarbladet.se.

Tidningen har ett annat tempo. Den ska naturligtvis också innehålla nyheter, men är inte lika fokuserad på händelsenyheter som olyckor.

Många större händelsenyheter lyfter vi visserligen också in i tidningen, men för att få den bästa effekten av sin prenumeration rekommenderar jag att följa både våra digitala nyheter och tidningen.

Faktum är att våra prenumeranter, totalt sett, får mer i dag än tidigare.

Några exempel är e-tidningen, det vill säga tidningen i pdf-format som kan läsas var prenumeranten än befinner sig. Som prenumerant har man också tillgång till våra premiummärkta texter på sajten och andra premiumerbjudanden. På sajten har vi också många nyheter i tv-form och livesändningar.

Jag är fullt medveten om att en del av våra tidningsprenumeranter inte är intresserade av vårt digitala erbjud. För denna läsarkrets lovar jag att vi ska fortsätta göra en så bra tidning som möjligt. Vi har många duktiga reportrar i vårt spridningsområde.

Jag är tacksam för att ni hörde av er med era synpunkter. Dessa tar jag till mig i vår fortsatta strävan att göra en så bra journalistik som möjligt i alla publiceringskanaler.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons