Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inga bussar till Hemlingby?

Det är inte alltid så lätt att hänga med i svängarna för oss som gärna besöker Hemlingbystugan och friluftsområdet där, men som inte kan eller vill ta bilen.

Annons

Vissa år har det gått bussar, andra år inte? Och varje gång bussen dragits in har det väckt starka protester.

I år försöker sig kommunen på en ny taktik, nämligen att dra in bussen i smyg. Det senaste året har linje 18 bara haft fyra turer om dagen upp till Hemlingbystugan måndag – lördag (varför inga söndagsbussar till ett friluftsområde förresten?). Men i sommar vänder alla bussar redan i Sörby utan att egentligen någon information har givits om detta.

Visst har beläggningen på linje 18 varit ojämn. Ibland har jag till och med varit ensam med föraren den sista biten. Men andra gånger har bussen varit full med dagisbarn, skolklasser eller vardagslediga pensionärer. På en av de sista turerna hade jag sällskap av 15 entusiastiska kinesiska studenter som varit uppe i den för dem exotiska skogen.

Den senaste tiden har aktiviteterna i friluftsområdet (i kommunens regi!) ökat, samtidigt som standarden höjts i Hemlingbystugan. Det vore bra om alla fick ta del av detta, oavsett transportmöjligheter. Så se till att bussen är tillbaka till hösten. Det kan inte kosta särskilt mycket extra att köra den sista biten från Sörby!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons