Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte införa en nollvision hemma?

Annons

Varför inte bättra på prydnadsträdgården med angenäma smakupplevelser? Njut av att producera en del närodlad mat hemma. Du kanske redan har en aroneahäck där det hänger tungt med dekorativa svarta bärklasar och ändå köper den goda blåbär-aronea juiceblandningen för sina vitaminer och antioxidanter. Varför inte prova dina egna bär nu och planera in flera ätliga prydnader även i små trädgårdar. Varför inte handla lite mer närodlad mat för att minska transporter? Varför inte byta ut energisparlampor mot diodlampor allt eftersom? Dessa håller 15 år, har inget kvicksilver och drar bara en femtedel så mycket ström som energisparlampor. Varför inte låta solen hjälpa dig nå din nollutsläppsvision?

Släpp in solen från söder och investera i solceller eller ett solvärmesystem. Arbeta för möjligheten att sälja ditt elöverskott till din elleverantör.

Varför inte använda kroppen, som ändå behöver motion, till promenader och cykelturer för ärenden i närheten. Varför inte låta skolbarnen få igång blodomloppet genom att cykla själva till skolan i stället för att åka bil?

Varför inte börja i dag och deklarera ”nollvisionen” så att utvecklingsländerna kan känna sig trygga i att industriländerna är på rätt väg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons