Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför kan inte vi gå ner i lön?

Annons

Jag är en av de kommun- anställda i Sandvikens kommun som blivit varslade. Det är en sak som aldrig kommit upp till diskussion men som jag tänkt mycket på. Varför har inte kommunen ställt frågan om vi kan tänka oss att gå ner i lön, eventuellt ingen löneökning i år, så att alla får behålla sina arbeten. Kan man göra det på Sandvik och andra stora företag så skulle det gå utmärkt även i en kommun.

Varslen för skolan i Sandviken innebär att alla äldre, trötta lärare får stanna och alla yngre, nyutbildade lärare med nya undervisningsmetoder och nya krafter, får lämna skolan. Det innebär att Sandviken får en åldrad och trött lärarkår som inte är uppdaterad i dagens barns vardag.

Själv skulle jag inget hellre vilja än att gå ner i tid och lön men ändå ha min anställning kvar. Rätt som det är går alla 40-talister i pension. Om jag får sluta nu så flyttar jag till Stockholm där arbetena finns. Så går snacket även hos mina nyanställda kollegor. Och tro inte att vi kommer tillbaka när kommunen behöver folk om fem år. Då har vi etablerat oss i storstan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons