Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför leta upp kartans gröna fläckar för ny bebyggelse?

Annons

Nu har även Naturskyddsföreningen gjort sin stämma hörd vad gäller kravet på bevarandet av Luftvärnsbacken eller Galgbacken som den kallas i folkmun. Det är fullkomligt obegripligt att området över huvud taget kan komma i åtanke för exploatering. Det är illa nog med planerna på att bygga bostäder på parkmark men än mer upprörande att inte förstå värdet av en liten miniskog med orörd natur belägen centralt i stads- miljö!

För oss boende i området kom planerna på att bygga bostäder i ”vårt” grönområde som en chock. Området erbjuder ett ovärderligt andningshål. Söder är en lugn, trivsam och populär stadsdel, mycket tack vare just det faktum att här finns grönområden. Det påverkar trivseln i allra högsta grad. Med alla dessa planerade byggen på just grönområden riskerar charmen med Söder att försvinna. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är dessutom att det ju inte är brist på annan mark att bebygga, till exempel tomten där Hemköp tidigare fanns och gamla OK-macken för att ta ett par exempel. Varför leta upp kartans gröna fläckar för ny bebyggelse?

Nej, tänk om! Skrinlägg planerna och bevara Luftvärnsbacken! Rasera inte den enorma tillgång som området innebär för oss. Ett område med sedan länge orörd natur går aldrig att återskapa!

Tilläggas kan att orsaken till att området kallas Galgbacken i folkmun, är att kullen förr i tiden användes som avrättningsplats och för häxbränning. Detta innebär att området förutom allt annat även har stort värde som kulturminnesplats. Ytterligare ett argument för bevarande.

Boende i området

Bevara ”Galgbacken”.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons