Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför måste ni sparka de som hjälpt mig klara skolan?

/
  • STREJK. I går strejkade elever på Milboskolan för att få behålla en speciallärare och en elevcoach som ska omplaceras.

Annons

Under min skolgång har jag haft det ganska tufft genom åren. Betygen har väl inte varit de bästa och jag har blivit utsatt för andra elevers glåpord och trakasserier. Efter några år slutade dessa plågoandar på min skola och det blev bra igen. Några år efter att jag börjat på Milboskolan startade dessa trakasserier igen. Betygen sjönk på grund av detta. Men det finns två personer på den här skolan, de heter Joel och Birgitta. De två personerna är nog de viktigaste under min skolgång.

Joel var den som hjälpte mig genom den tuffa perioden. Och Birgitta hjälpte mig att plugga upp mina betyg igen. Utan dessa två personer skulle jag aldrig ha klarat min skolgång. Och nu har den högste rektorn Pontus bestämt att sparka dessa två viktiga lärare på grund av brist av pengar. Men varför sparka dem som gör allt bra på den här skolan i stället för att sparka dem som ingen gillar?

Utan de här två personerna faller denna skola ihop. Eleverna och lärarna strejkar på grund av denna händelse. Den här skolan kommer att bli bra mycket värre utan dessa lärare. Jag lovar, det kommer att ligga minst en unge i soptunnan varje rast. Till och med betygen kommer att sjunka om de slutar. Det är ju för jävligt.

Vi kommer att göra allt för att få behålla dem på vår skola. Vi kommer att protestera, strejka och vägra äta tills vi får det vi vill ha. Birgitta är vår engelsklärare och hjälper oss som behöver stöd i vissa ämnen. Birgitta sprider glädje och kärlek i vår skola och hon uppmanar oss att säga det vi tycker och vara de vi är.

Joel är klistret som håller ihop den här skolan. Han håller ordning på allt och släpper in alla i diskussioner. Han ställer upp när vi har det svårt. Det är sådana lärare vi vill ha!

Andreas Jansson 9A

Tryggheten är något vi alla ska bidra till

Svar direkt

Hej Andreas! Jag har det övergripande ansvaret för alla skolor i den Norra enheten. Mitt uppdrag är att tillsammans med övriga biträdande rektorer – Stefan Grybb, Thomas Lindstedt och Monica Norén – skapa trygghet och stödja alla elever att nå minst godkänt i alla ämnen. Vi har också i uppdrag att hålla ekonomin på de skolor vi ansvarar för och att lärarna är bra och behöriga. På just din skola är det Stefan och Thomas som leder och fördelar ansvaret för personal och ekonomi.

Att bli kränkt eller vara otrygg på en skola är ingenting som jag eller någon annan som arbetar inom skolans värld accepterar. Jag är glad över att du är igenom den tuffa perioden och att mina medarbetare har varit till stort stöd.

Trygghet är något som vi alla bidrar till. Det stöd vi har haft genom Joel och Birgitta har varit och är värdefullt men det vore oansvarigt av oss om trygghet i våra skolor enbart vilade på en eller två personer. Vi är fler men vi behöver bli bättre på att tydligare ta ansvaret dagligen.

Just nu är Joel kvar på Milboskolan. Jag vill också göra det helt klart att ingen förändring kommer att ske utan att vi säkerställer stödet till de elever som i dagsläget har hjälp och stöd. Det är något som Stefan och Thomas arbetar med just nu.

Har du fler funderingar och synpunkter får du gärna höra av dig till mig, Stefan eller Thomas.

Pontus Andersson

rektor Norra skolenheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons