Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför plastkapsyl på pappförpackning?

Annons

Jag har en öppen fråga till de företag som använder sig av pappförpackningar till mjölk, yoghurt, juice eller andra produkter. Att använda en förpackning med enbart papp är ett av de miljövänligaste alternativen som finns. De är lätta att öppna och lätta och hygieniska att återförsluta. Varför har nästan alla börjat använda plastkapsyler på dessa tidigare fantastiska, miljövänliga, lättillverkade och lättanvända förpackningar?

Dessutom är min erfarenhet att dessa förpackningar ofta läcker i fogen mellan plast och papp, vilket gör att bäst före- datum inte längre kan gälla. Utöver detta används olja i tillverkningen av plast, vilket jag tycker är att gå tillbaka i utvecklingen i en så miljövänlig förpackning som papp. I min familj vägrar vi att köpa dessa förpackningar, och skulle vi mot all förmodan tvingas köpa en begår jag civil olydnad och vägrar vara miljövänlig och separera plast från papp. Allt åker i soporna för papp.

Storkonsument

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons