Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför rösta på ett halvljummet högerparti?

Annons

Mona Sahlins tal visade att hon hör hemma i högerfalangen inom partiet. En grupp som i huvudsak består av heltidsanställda politiker och fackföreningsmän. De röstar förmodligen på S endast av den anledningen att deras löner är beroende av partiet. En falang som inte tycks ha förstått att det finns ett samband mellan högervridningen av partiet och rösttappet. Det finns ingen anledning att rösta på ett halvljummet högerparti när det finns ett äkta Moderaterna.

Ett råd i all välmening, gå tillbaka till 70-talet och se röstnedgången val efter val.

Ska det finnas någon framtid för partiet måste man inse att det behövs ett parti som utgör en rejäl motvikt till högerkrafterna.

Att skylla på samarbetet med vänstern för valförlusten är att göra det lätt för sig. Vänstern har aldrig fällt något förslag från S. Det har däremot MP gjort flera gånger och Erikssons uttalanden under valrörelsen var synnerligen dunkla.

En katastrof hotar S om någon av högerministrarna eller Mikael Damberg väljs till ny partiledare. Att det finns ett behov av vänsterinriktning visar att trots Monas belastning samlade vänstern 36 procent av rösterna i senaste valet.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons