Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så svårt få svar hos distriktsveterinärerna?

/
  • Hundägaren Hanna fick ingen kontakt med distriktsveterinärerna i Valbo trots att hon ringde flera gånger. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Annons

Förra helgen hade jag problem med en av mina hundar som ätit något väldigt olämpligt. Av självklara skäl då jag bor i Valbo försökte jag kontakta distriktsveterinärerna här.

På hemsidan står det jour dygnet runt alla dagar. Efter tre försök att ringa till jourhavande veterinär gav jag upp och ringde till Falun i stället där jag omedelbart fick svar.

Därefter, i dag måndag, ville jag tala med en veterinär om hur behandlingen skulle fortsätta. Även nu fick jag att mottagningen inte kunde ta mitt samtal, trots att det stod på hemsidan att det var öppet samt att jag skulle bli kopplad till jourhavande veterinär. Även denna gång – tre gånger utan något svar. Otroligt besviken!

Tack och lov är hunden frisk och allt slutade väl. Efter att samtalat med bekanta och vänner har några av de även haft problem med att få tag på distriktsveterinärerna.

Hanna

SVAR DIREKT:

Distriktsveterinärerna i Gävle beklagar att man upplevt det som svårt att nå oss! Utan att göra närmare efterforskningar är det dock svårt att uttala sig om det enskilda fallet.

Generellt kan sägas att det finns en veterinär i beredskap dygnet runt och året om. Denna svarar i telefonen när vederbörande inte är upptagen med att vårda akut sjuka eller skadade djur.

När man ringer till distriktsveterinärerna under beredskapstid kommer man till en telefonsvarare där man har ett knappval. Följer man de givna instruktionerna kommer man fram hos veterinär i beredskap. Om veterinären inte har möjlighet att svara kan man lämna ett meddelande på telefonsvararen och blir då uppringd.

I denna kedja kan givetvis tekniska och mänskliga fel uppstå. Om ni vill efterforska mer specifikt vad som gått snett denna gång är ni välkomna att kontakta oss!

Distriktsveterinärerna Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons