Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska Region Gävleborg göra om Faxanders misstag?

Annons

Jag läste i Gefle Dagblad att Region Gävleborg ska öppna ett så kallat lobbykontor i Stockholm.

Motiveringen till åtgärden ska bland annat vara att länet riskerar att gå miste om nödvändiga infrastruktur satsningar. Vad är detta för nonsens?

I dagens moderna samhälle, med en högteknologisk och snabb kommunikation via datorer med mera, kan det inte behövas någon särskild anställd person som på heltid ska glida omkring i Stockholm och bevaka och informera myndigheter, näringsdepartement och riksdag med flera om Region Gävleborg.

Sandvik AB hade en direktör som hette Faxander som också tyckte att det var riktigt att ha kontor i Stockholm.

Sandviksaktien föll som en sten i vatten under hans period som vd trots närheten till Stockholm. De som fått lida för detta är aktieägarna.

Nu ska även vd:n för Region Gävleborg, Svante Lönnbark, göra ett liknande experiment med ungefär samma motivering som Faxander, dock i mindre skala och med den skillnaden att det i detta fall är våra skattepengar som det experimenteras med. Hur kan ett sådant här experiment mätas i pengar och hur ska man kunna räkna ut fördelarna med denna idé?

Vad kostar motsvarande bevakning från Gävle i dag?

Vad kommer den totala fasta kostnaden per år för detta experiment att bli?

Lokalkostnaderna vet vi, 57 000 kronor x 12 månader = 684 000 kronor per år. Till detta kommer hyra för konferensrum med mera samt lönekostnad för en heltidsanställd person.

Resor till och från Stockholm och eventuella övernattningar med ytterligare kostnader för oss skattebetalare. Vi som endast vill ha en väl fungerande sjukvård för både patienter och personal.

Rolf Stenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons