Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför tilläggsbiljett för att turista på hemmaplan?


X-trafiks fina folder har kunnat ersatts av en notis i lokaltidningarna att nu höjer vi priserna igen.

Annons

Den nya zonindelningen är ett skämt och ett sätt att försöka lura oss bussresenärer att det blivit bättre när det för vissa bara blivit sämre och mer orättvist.

Låt mig ta ett exempel. Anders bor i Gävle men arbetar på Sandvik i Sandviken, har sin gamla far på ett äldreboende i Hedesunda, sommarstuga i Bönan och besöker ofta ett gym i Valbo på vägen hem från arbetet.

Som den miljömedvetne man han är köper han ett årskort på X-trafik för 8 100 kronor.

Han kan då pendla till arbetet, besöka sin gamla far, ta en tur upp till sommarstugan samt träna på gymet när han har lust.

Berit bor i Sandviken, arbetar i Gävle på sjukhuset, har sin gamla far på ett äldreboende i Årsunda, sommarstuga vid Storsjön (inte i tätorten) och har sin frisör i Storvik. Berit är också miljömedveten och har köpt sig ett årskort på X-trafik för samma slant som Anders men kan hon besöka sin far, ta en tur till sommarstugan eller göra sig fin i håret utan att betala tilläggsbiljett? Nä!

Borde kanske Berit be sin far flytta till Hedesunda, välja en frisör Bergby, byta sommarstugan vid Storsjön mot en dito i Furvik för i den zonen kan Berit resa hur mycket hon vill.

I tidningen Resa som utges av X-trafik uppmanas vi i ledarspalten att turista på hemmaplan, att ta en tur till några av våra fina badplatser med mera. Vilket då inte Berit kan unna sig eftersom hon måste betala tilläggsbiljett. Rättvist?

Pendlare, tyvärr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons