Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför uppfinna hjulet igen?

Annons

Sparkrav har nått omvårdnad Gävle. Vi har haft, tro det eller ej, några goda år inom Omvårdnad.

Nu har ett sparkrav kommit som säger att Omvårdnad måste minska sina kostnader med 5 procent eller 50 miljoner kronor. För oss som använder Omvårdnads tjänster och för personalen så känns det ödesdigert.

Jag tror inte att många av oss har känt av dem, de goda åren. Så hur ska det nu bli? Hoppas att de nu drar åt svångremmen där det går att dra åt. ”Växthuset” är finansierat med projektpengar, vilket är tur. Men hur kan det vara möjligt att få bidrag för att uppfinna hjulet ännu en gång. Jag tänker på medborgarkontoret som ligger ett stenkast ifrån detta ”lekhus”, där det blomstrar för fullt.

Träffpunkter som vänder sig till äldre finns vad jag förstår redan i kommunen. Det borde väl bli billigare att utveckla dem som redan finns än att återigen uppfinna hjulet. Jag vet även att föreningar runt om i kommunen arbetar för att stärka och erbjuda social gemenskap med mera. Det är föreningar som PRO, Röda korset, handikapp- och patientorganisationer, väntjänst (välkommen på studiebesök i Valbo) och andra organisationer som har väl utvecklade och väl besökta träffar för seniorer. Skulle inte det vara en bra besparing att lägga denna konkurerande idé på hyllan, och låta annan verksamhet vara? Det drabbar ingen senior eller ”kund”. Det som drabbas är eventuellt någons tår och prestige?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons