Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför vill ni inte ta del i barnbarnens liv?

Jag och min man har två underbara barn runt fem- årsåldern. När vi väntade vårt första barn blev alla jätteglada och vi fick höra från mina föräldrar att vi aldrig skulle se till vårt barn för de ville ha henne/honom för sig själva.

Annons

Vi tyckte att det kändes skönt att veta att vi hade stödet från våra föräldrar och att vi skulle kunna räkna med barnvakt då och då.

Det blev inte alls så. Under dessa år sedan vårt första barn föddes kan vi inte minnas en enda gång som någon av våra föräldrar självmant bett om att få vara med våra barn! Jag tänker så mycket på detta att jag har ont i magen. Jag får ständigt ursäkta våra föräldrar inför barnen med att de jobbar nog, eller de är bortresta och så vidare. Jag hatar att se hur glimten i ögonen slocknar och deras entusiasm försvinner. Jag vill inte göra dem ledsna.

Varför vill inte deras mor- och farföräldrar ta del i sina barnbarns liv? Våra barn älskar sina mor- och farföräldrar och vill inget hellre än att vara tillsammans med dem. Våra barn kommer snart att inse att det inte är presenterna som är viktiga utan kramarna, feedbacken, samtalen, bullbaken och kärleken. Jag blir så otroligt ledsen av allt det här. Vad kan jag göra? Jag begär inte att våra föräldrar ska vara barnvakt i tid och otid. Det enda jag begär är att våra barn ska få ha sina mor- och farföräldrar nära ibland!

Det jag vill med denna insändare är att alla mor- och farföräldrar där ute tänker efter om de verkligen tar vara på tiden då deras barnbarn är små. Kan de hjälpa sina barn med lite barnpassning ibland för att i längden också hjälpa sina barnbarn då mamma och pappa får vila huvudet en stund och barnbarnen lär sig att fungera ihop med andra vuxna.

Så, snälla ni, ta hand om tiden ni har, barnbarnen behöver er och i sinom tid behöver ni nog dem också!

Ledsen mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons