Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog ”en skola för alla” vägen?

Nu vill områdeschefen i Bomhus undersöka elevunderlaget inför nästa läsår. Vikingaskolan ber föräldrar att fylla i en blankett med anledning av att Engelska skolan i höst tar emot elever från årskurs 4. Detta för att underlätta planeringen av resursfördelning!

Annons

Vad kan jag som förälder förvänta mig av Bomhus kommunala skolor egentligen?

Nu hårdnar kampen ytterligare om elever och hur ser Gävle kommuns strategi ut? För att nå målet om budget i balans kommer kanske klasserna att förtätas. Men vart tog den vackra devisen ”en skola för alla” vägen? Gällde den bara under en begränsad period på Läkerol Arena?

Helt klart skulle Gävle kommun behöva satsa mer ekonomiska resurser i grundskolan under en period. Det handlar om att hävda en viss kvalitet på undervisning och elevmiljöer. Skolorna i vår stadsdel Bomhus ska väl utvecklas. Rektorn på Vikingaskolan verkar mer vara inne på att de ska avvecklas. Skyll inte allt på friskolorna. Det finns goda exempel i Bomhus på kommunala skolor som fyller sin organisation. Ta och undersök vad som gör att de lyckas! Och givetvis ska ni inte lägga ner attraktiva skolor.

Jag hoppas att den politiker som överklagat beslutet om nedläggning av Källöskolan når resultat. Underlaget till beslutet har klara brister och besluts- alternativen redovisades utifrån väldigt olika ekonomiska förutsättningar. Ingen tjänsteman har under processen undersökt vad föräldrar och elever i Bomhus efterfrågar av ”en skola för alla”. För trovärdigheten och en positiv utveckling borde ärendet gå till återremiss.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons