Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog mångfalden vägen, Arbetarbladet?


Egentligen behövs det bara en tjänst på Arbetarbladet, en redigerare (som i princip kan sitta var som helst i landet).

Annons

Denna person plockar ihop en lagom mängd material från TT-högen och från det koncerngemensamma materialet (och aktar sig för att publicera samma notis/artikel två gånger på olika plats). På så sätt kan vi läsa om exakt samma saker som man gör var som helst i Sverige; vi gottar oss i Mia Gahnes mat-artiklar, vi läser samma resereportage, några utvalda debattörer alternerar med sina krönikor (ibland från Hälsingland, ibland Dalarna).

Olika ”trender” skildras med reportage från Sundsvallstrakten eller Östersund och under familjeporträtt kan personer utan någon som helst lokal förankring intervjuas. Detta alltmedan de lokala nyheterna och reportagen minskat kraftigt. Kanske kunde chefredaktören bidra lite grann? All den tid han lägger på att twittra, blogga och prata om hur bra det är med mångfalden av kanaler (nätet, tidningen, webb-tv...) och samordning/ centralisering kanske i stället kunde läggas på att intervjua folk som faktiskt bor och verkar här i området.

Vi har, så klart, ett näringsliv här, vi har kockar och matpersonligheter, de som reser mycket och kan ge sina personliga tips och så vidare. Det är den lokala vinkeln som gör en lokal tidning lokal. Det spelar ingen roll i vilken ”kanal” vi läser nyheter och reportage om det som erbjuds är ett ihopplockat, likriktat material med ingen eller minimal lokal anknytning.

Vad ska jag läsa?

SVAR DIREKT:

Om jag sammanfattar dina synpunkter anser du att Arbetarbladet har för mycket samarbete med andra tidningar i Mittmedia och allt för lite eget material. Jag hoppas att det är korrekt uppfattat.

Den lokala journalistiken är Arbetarbladets kärna och styrka. Det är också den som våra läsare uppskattar allra mest. Den stora majoriteten av journalistiken i Arbetarbladet är också lokal. Det enda samarbete vi har med till exempel Gefle Dagblad är sporten, som i många år varit densamma i de båda tidningarna.

Vår ständiga ambition är att vara så relevanta för våra läsare, både i tidningen och i våra digitala kanaler. Därför publicerar vi även riksnyheter, med främst TT som leverantör. Vi publicerar också vid olika tillfällen journalistik som görs av våra kollegor på de andra tidningarna runt om i Mittmedia, om vi bedömer att de är intressanta för våra läsare.

När man ska göra en stor publik, där alla har olika intressen, nöjd, brukar somliga tycka om artiklarna. För andra kan de vara irrelevanta. Så har det varit i alla tider.

Faktum är i vilket fall att den stora majoriteten av Arbetarbladets journalistik publiceras av våra egna journalister och är unik just för oss.

Jag tror att det är viktigt att en chefredaktör lägger tid på att även twittra och blogga.

Det är en av många uppgifter, där den viktigaste är att ge våra läsare relevant lokal journalistik.

Det är tråkigt att du är missnöjd med det jobb vi gör. Jag är tacksam om du hör av dig Twitter är en av många kontaktvägar och berättar mer om vad du saknar. Alla åsikter är lika viktiga för oss.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons