Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog polisens stolta paroller vägen?

Annons

Nu ger jag upp! Tror jag...

Det är rent ut sagt för jäkligt som det är i samhället numera.

Jahaja, så Polisen i Gävle jobbar endast måndag till fredag 10-16? Fast det vet så klart buset. Att det måste till riktigt svåra händelser för att de över huvud taget ska bry sig eller visa sig, det vet vi sedan länge.

I eftermiddags gjorde jag i ordning ett brev som jag tänkte lämna i en brevlåda hos Polisen, Gävle. Kopierade bilaga hos Coop Extra.

När jag väl kom dit så fanns där inte en människa, det var så gott som mörkt i hela huset och på skylten stod det att det var expeditionstider vardagar 10-16.

Jag ringde, presenterade mig och undrade om någon kunde ta emot ett brev. Det finns ingen brevlåda vad jag kan se. Jag är en ärlig människa...

Fick till svar, att det handlar inte om det. Men det kan komma föremål och farliga saker. Jaha, och det ska 99,9 procent av oss, det vills säga vi ärliga, få lida för, det är skandal. Svaret blev: ”Men det är så det är. Du får skicka det.”

De såg antagligen mig som hade gått omkring lite och tittat efter en brevlåda, eller efter en människa. Ingen där och när jag skulle åka igen, så kom där en bil, en person gick ur och ilade fort över gatan och låste upp personalingången. Kan du ta emot ett brev? frågade

jag, medan han gick mot porten. ”Nä, jag jobbar inte”. (och vad skulle han där då? Det har så klart inte jag med att göra, men..)

Man ska vara rik och bekosta larm och skydd och allt upptänkligt och vi andra kan liksom hälsa hem, skylla oss själv.

Vart tog ”Vaka, värna, hjälpa”, polisens stolta paroll, vägen?

Lena

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons