Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem får stanna?

/

Vem ska få stanna?

Annons

Den frågan ställdes på en kursdag i Gävle på lördagen anordnad av FARR, Flyktinggruppernas och asylkommittéernas riksråd, i samarbete med Asylkommittén i Gävleborg.

Många asylsökande kommer från Afghanistan. För utvisade afghaner blir det svårt att klara sig i Kabul, säger Anette Rosengren, som har hållit telefonkontakt med två afghanska pojkar som skickats till Kabul. Deras familjer har mördats och de har inga kontakter kvar.  De klarar sig tack vare pengar som skickas från Sverige. De lever i skräck och faran är att de värvas av kriminella och börjar med droghandel.

-Får staten lura barn? Frågade Sanna Westin. Enligt en förordning från 1994 skulle barn som fötts i Sverige och gått i skola här få stanna.  Barnfamiljer utvisas dock fortfarande. Charlotte Lagnander  möter asylsökande som söker uppehållstillstånd därför att de på något sätt bryter mot normerna. Aino Gröndahl  företräder  personer som har en annorlunda sexuell läggning. För konvertiter, de som byter religion, kan det också bli omöjligt att leva i hemlandet. Michael Williams hjälper dem, berättar Ingrid Larsson.

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons