Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tar ansvar för vår mat?

Annons

Finns det ingen av våra ”politiker” som tar tag i vår mat och dess produktion?

Mats-Erik Nilsson har kommit ut med en ny bok som heter ”Döden i grytan”. Skrämmande läsning. Han försöker att få oss att vakna och tänka: Vart är vi på väg?

Maten som industrin ger oss innehåller så många onödiga inredienser som gör oss sjuka och förstör miljön. Måste sjukdomarna öka så kata- strofalt innan vi vaknar upp och börjar inse sammanhanget?

Till exempel kan svininfluensan spåras till en region i Mexico där både landets fågel- och svinproduktion har sitt centrum. Grisbesättningar smittades av fågelvirus som muterade och tog sig över till människan i ny farlig skepnad. Samtidigt visar det sig att de mastodontiska svinfarmer som stimuleras fram av EU skapar stora miljöbroblem.

Vad säger detta?

Zigge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons