Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är det lurade folket

Annons

Propagandamaskineriet är nu i full gång, ”kom och köp konserverad gröt”.

Det första skojeriet var när sossarna lurade ”småfolket” att köpa Teliaaktierna för 85 kronor. Efter tio år ligger de och skvalpar kring 50 kronor.

Det andra är rot-avdraget, som Alliansen har fört fram.

Inte undra på att tillväxten ökar när verklighetens folk tror att de kan göra ett klipp och anlitar företag på löpande band för att få sina hus renoverade.

Till exempel 2008 var det några grannar som infordrade en offert för att få ett radhustak omlagt, priset skulle bli 100 000 kronor, året efter var priset 200 000 kronor.

En familj fick en häck klippt år 2008 för 4 000 kronor. Året efter kostade samma häck 12 000 kronor. Inte undra på att tillväxten blir stor när verklighetens folk får betala sådana horribla priser.

Den så kallade lilla människan är alltid lurad.

Vi har världens största parlament per invånare. Att ha dessa tärande människor sitta vid ”höstgrytorna” kostar oerhörda pengar. Det är patetiskt att se dessa ”politruker” tävla om vem som lovar mest.

Ett mantra som man ofta har hört och hör är: Ska vi bevara välfärden måste vi betala mera i skatt. Vadå välfärd? I Gävleborgs landsting finns då ingen välfärd att bevara.

Vi har också pensionerna som alla partier slår sig för bröstet för att prisa, som en underbar uppgörelse som tryggar pensionärernas framtid.

En rättvis pension är lika stor pension för alla. Varför ska en höginkomsttagare ha en högre pension än en som har arbetat med ett slitsamt arbete med dåligt betalt. Men ”devisen” är att den som jobbat minst får mest och den som arbetat mest får minst. Detta kallas rättvisa i politikernas paradis.

Sko sig själv och skit i andra är politikernas budskap.

Revolutionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons