Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver inga fler affärer

Annons

För liten försäljning och för liten inpendling av kunder, säger elektronikkedjan och konstaterar att de sålt mindre än planerat. Och alla elektronikkedjor sägs ha minskad försäljning och har fått dra ner på personal (Arbetarbladet 1 april). Vad kan man tro om framtiden? Att människor kommer att åka långa bilresor och fortsätta handla nya mobiler, plattskärmar och spishällar? Att vi med täta mellanrum ”behöver” köpa nytt hela tiden? Att med fler och ännu större annonser kommer alla att förstå att de måste ha det senaste för att… räknas, finnas, vara någon?

Eller att stigande bensinpris tillsammans med ökade insikter får fler och fler att göra andra val än att åka och helgshoppa. Att fler och fler funderar över konsumtionens miljöpåverkan och jordens ändliga resurser. Att fler och fler funderar över vad man egentligen mår bäst av själv, vad man vill använda sin tid till och vad som ger tillfredställelse.

En framtida realitet kan anas. Vi behöver inga fler affärer. Vi behöver knappt de som redan finns. Och utbyggnad av köpcentrum är en helt felaktig satsning eftersom ständig tillväxt är omöjlig när vi har ett enda jordklot.

Tillväxtens dagar är snart förbi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons