Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi blir dubbelt lidande

Annons

När man går till en doktor på hälsocentralen och blir sjukskriven förväntar man sig att man kan vara hemma och bli frisk i lugn och ro. Men sedan sitter det en tjänsteman på försäkringskassan och avslår ersättningen. De gör bedömningen att man visst kan jobba, trots att de aldrig träffat patienten.

Det borde ju vara helt olagligt för en tjänsteman på försäkringskassan att ifrågasätta vad en utbildad läkare har gjort för bedömning. I mitt fall har samma tjänsteman ifrågasatt två läkares bedömning. Resultatet blir att jag inte får några pengar.

Och jag är inte ensam. Senaste gången jag var till doktorn fick jag veta att det går mer tid för läkarna att sitta och skriva uppsatser till försäkringskassan än att ta hand om sjuka människor. Har socialstyrelsen gjort bedömningen att en läkare är kompetent och skriver ut en läkarlegitimation så borde inte någon tjänsteman på försäkringskassan få ifrågasätta det, eller så borde de ifrågasätta läkarens kompetens hos Socialstyrelsen.

På det här sättet blir det vi sjuka som blir dubbelt lidande i efterhand, när det är för sent att göra något åt det, Men räkningarna ska betalas ändå. Nästa gång jag blir sjuk måste jag kolla med försäkringskassan om jag bedöms som sjuk eller om jag ska jobba, för alla har inte råd att förlora en månadslön!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons