Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi bollas som pingisbollar mellan er

/

Svar till Charlotte Humling, 16 januari

Annons

Jag vet inte om jag trodde att jag skulle få något annat svar, än det jag fick av dig.Det du skriver måste ju vara ett standardsvar, väl inrepeterat.

Att ni står i ständig kontakt med arbetsgivare innebär tydligen inte att vi som är i den situationen får veta vilka de är, och vad det är för jobb.

Och som jag skrev har situationen blivit så mycket svårare för oss sedan fas 3 infördes. Detta innebär att vi som är utförsäkrade och ska slussas ut på nytt i arbete hamnar i arbetslivsintroduktion. Väl där får man veta att det är kö till de olika ställen där man kan få göra arbetsprövning för att se vad just jag klarar av. Kön dit är/var tre månader, och eftersom jag är utförsäkrad från Försäkringskassan får jag snällt stå i den kön och vänta. För att klara ekonomin får jag ta av mina a-kassedagar om jag vill ha en chans att överleva på ersättningen.

Märk väl här, Charlotte, att jag är inte frisk! Det är sjukdagarna som är slut. Allt medan tiden tickar i kön letar jag desperat efter lösningar.

Har under de 20 år jag haft möjlighet att få lönebidragsanställningar alltid fixat fram jobben själv, men nu är det omöjligt. Vi bollas mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen som pingpongbollar. Möjligheten att få vara en del av samhället, tjäna ihop en dräglig pension, att få jobba trots att man inte orkar prestera till 100 procent är nu mer obefintlig. Ingen skugga ska falla över arbetsförmedlarna, de gör nog vad de kan utifrån de verktyg de har.

Därför efterlyser jag svar från politiker också men de bryr sig nog inte

Ännu mer trött på diskriminering på arbetssmarknaden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons