Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi borde ha samma MMA-regler som i USA

/


Tänk dig att du har börjat träna MMA och känner att du är ganska bra på detta och du är 15 år eller yngre.

Annons

Du tänker att du vill nog vissa upp dig själv i en tävling och du blir helt pumpad över detta. Du går in på internet och letar efter en tävling i Sverige och du hittar en. Du har nu börjat skriva din anmälan till tävlingen men så ser du under reglerna att du måste vara 16 år. Den glädje som du fick över att vilja tävla försvann på mindre 2 sekunder du känner dig arg och ledsen att du måste vänta så länge. Anledningen till detta är att jag gick i genom samma sak när jag var 14 år och säkert andra människor också.

För de som är över 16 eller är 16 har inte samma regler som de i ett annat land till exempel USA. Till exempel här i Sverige har man skydd på benen för att inte skada den andra personen eller sig själv. Men träningarna är så hårda att du inte kommer att skada dig själv. Man lär sig även att skydda sig från en spark.

Handskarna du har på händerna är tjockare här i Sverige än i USA. De gör att du måste slå fler gånger och minskar risken för KO som de flesta som tävlar vill ha. I MMA ska du brottas, göra olika grepp och slåss. Man får strypas, göra armlås och benlås.

I USA får du göra mycket mer förutom det jag sa får du ”neck cranka”, det är när du drar nacken långt ner. Man får också knäas på marken och mycket mer.

Vi borde införa detta i Sverige för MMA och UFC börjar bli en stor sport i Sverige nu och du vill gärna ha samma regler överallt.

Just nu har vi bara en match per år i Sverige, stora matcher som kallas UFC. De borde finnas omkring två till fyra i stället. Vilket kommer att leda till att folk tränar hårdare och får göra något roligt med sin träning. Staten kommer även att tjäna pengar på biljetterna och det gör att vi kan bygga mer i Sverige, och fixa de grejerna vi behöver, så det är positivt för Sverige och folket.

Det du får ut av MMA är en väldigt fin kropp, man lär sig respekt och hur man ska bemöta sin egen ilska. Du lär dig att använda greppen på rätt sätt så att du inte använder dem för att hota folk och så vidare, och så klart lär du dig självförsvar. Folk kommer att bli skadade i sporten nu på grund av att ni vill lätta på reglerna.

Att barnen tar åt sig från sporten MMA är så klart inte bra men om du låter bli att få dem att kolla på detta så kommer de inte att få reda på något i alla fall. Om ni tror att de som tränar kommer att gå runt och visa alla andra har ni fel för man lär sig hård respekt från träningar och man följer även alla regler. Att folk som är med i tävlingen skadas är en del av sporten, men det finns alltid sjukvård på plats som håller ett öga på matchen. Domaren och läkare finns där med, så fort de känner att personerna som tävlar inte kan fortsätta slåss på grund av skada så stängs matchen av och den andra personen vinner. Därför tycker jag att vi borde stå upp mot detta så vi får behålla den sporten vi alla älskar.

MMA-fantast

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons