Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi Brynäsfans är trötta på att ta skit

/

Annons

Vi på hemmastå är mycket irriterade över det som hände i lördags. Att Djurgårdsfansen betedde sig som idioter rent ut sagt och började slänga smällare mot oss i hemmmastå. De slänger inte bara smällare utan öl och små mynt mot oss. Vi har tröttnat på det. Vi tycker om att gå på hockey och se hockey utan att de ska bli stök mellan klackarna. Vi i Brynäs- klacken tycker att vi skötte oss hur bra som helst 28 november. Vi skrek våra ramsor och vi hejade på vårt lag.

Före match var det nationalsång och då börjades det slängas smällare mot oss och en bengalisk eld mot en av våra stolar så de rykte som bara den. En familj som jag stod och pratade med efter att de avbröt matchen sa att de hade fått smällaren på sig och att deras kläder gick sönder. En tjejkompis till oss i klacken fick en smällare på sig så att hon fick lite brännskador på benet. Vi har tröttnat på det. Hur kan man få in smällare och bengaler på en hockeymatch?

Vi i Brynäsklacken blev väldigt irriterade på hur de får in grejerna och att de får ta med öl in i klacken också. Så fort Djurgården gjorde mål slängde de in öl från deras sektion som träffade någon som stod väldigt nära. Fast det fanns en skylt utanför på dörren där de stod ”Obs, öl är inte tillåtet på läktaren”, undertecknat Brynäs IF. Hur får de in ölen på läktaren då?

När ska vi i Brynäsklacken få känna oss trygga när vi går på en match? Så fort Djurgården kommer händer det här, och likadant när Luleå var här. Då slängdes det också in smällare på oss och ner mot en av våra publikvärdar. Sådana grejer ska inte förekomma på en hockeyrink. Vi tycker att man ska stänga av de där djurgårdarna på livstid från Läkerol arena och att Djurgården ska få böta för det som hände. Vi i Brynäsklacken tycker de är för jävligt det som händer. Och varför ska vi i Brynäsklacken få skit för sådant som bortasupportar gör? Vi som sköter oss hur bra som helst genom att skrika på vårt kära lag och heja fram dem. De kanske inte ens vet vad hockey är utan är bara där för att förstöra ett evenemang som vi gillar.

Brynäsklacken har tröttnat på att få så mycket skit som vi har fått, att de är vi som ska sköta oss, att det

är vi som ska vara lugna. Vi är lugna och vi sköter oss. Vi slänger inga smällare och skriker och hejar fram vårt underbara kära lag. Hur skulle det se ut om vi hade smällare och slängde mot bortastå? Vi skulle bli avstängda från Läkerol arena i ett helt år. Vi har fått mycket beröm av arenabefälet att vi har skött oss utmärkt under hela säsongen men ändå får vi all skit. Vi är de snällaste supportarna i landet och vi gör aldrig några dumheter. Vi fokuserar på matchen.

Jag och mina andra Brynäskompisar och alla andra i arenan som går på hockey vill ha en säker och trygg arena där barnfamiljer och andra kan gå och kolla och känna sig trygga. Inte tvärtom, att känna oro att det kommer att hända någonting.

Vi tycker att man ska göra någonting åt det här nu genom att stänga av supportrarna som gör så här och samtidigt – så fort de händer någonting sådant – bryta matchen helt. De supportrar som gjorde det får skämmas för då har deras lag förlorat med 3–0. Trots att bara någon slänger in smällare eller bengaler så kan man faktiskt gå in i klacken och slänga ut varenda supporter och låta dem sitta på bussen hem i stället för att få se matchen. Och en sak till: Vi vill att de ska stängas av så att de inte får komma in på Läekrol arena något mer trots att Brynäs IF förlorar biljettintäkter.

Vad tycker Brynäs IF om det här?

Ska man kunna stänga av supportar som beter sig så här på livstid? Eller ska man stänga av dem bara en säsong?

Vad tycker allmänheten om det som hände?

Finns det någonting vi kan göra åt det?

Jan ” Joker ” Byqvist och Fredrik ”Bobba” Lindgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons