Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi bygger om vi får förutsättningarna

Som vi har sett vid ett flertal tillfällen i tidningen påstår näringslivsenheten och ett av våra kommunalråd att det är kontors- och lokalbrist i Sand- viken.

Annons

Näringslivschefen Mikael Norell påstår vidare att det inte finns några privata företag i Sandviken som är villiga att bygga fast det finns ett behov av denna typ av lokaliteter enligt honom.

Detta påstående delar inte vi från Företagarföreningen i Sandviken. Vi har bjudit in kommunal- rådet Peter Kärnström och Michael Norell och diskuterat detta vid två tillfällen.

Vi har flera medlemmar i vår förening som gärna bygger om det finns kunder och ett behov.

Men våra medlemmar kan inte, och vill inte, bygga och subventionera hyrorna för att presumtiva kunder ska vara intresserade. Vi ser däremot möjligheter att tillsammans med kommunen bygga det som efterfrågas genom till exempel någon typ av OP-affär.

Om vi får en förfrågan från kommunen ställer vi naturligtvis upp.

Däremot motsätter vi oss att kommunen ska starta eget byggbolag. Det konkurrerar direkt med våra medlemmar.

Vi har även vetskap om att det finns lediga kontorsbyggnader och industrilokaler i dagsläget. Näringslivschefens påstående förefaller inte överensstämma med den information som företagarna har, däremot är det kanske specifika kunder som vi inte känner till. Men som sagt, vi bygger om vi får förutsättningarna.

Företagarna i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons