Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi förstår dig, Thomas Lundqvist

Annons

Salut och tapto för en seriös kämpe, Thomas Lundqvist, personligt ombud i Gävle kommun.

Tyvärr lämnar Thomas oss nu för mer stimulerande arbetsuppgifter i annan tjänst och ingen kan förebrå dig Thomas. Som du och dina kollegor kämpat för personer med psykiska funktionshinder och med stor framgång dessutom. Men när det kommer till en av era huvudsakliga uppgifter, att visa på systemfel har ni stött på patrull. Då är det inte på grund av brist på systemfel utan snarare tvärtom. Det har blivit stopp när ni kommit till de som ska åtgärda systemfelen i kommun, landsting, försäkringskassa, socialtjänst och arbetsförmedling. Systemfelen ska rättas till för att inte fler ska behöva drabbas och falla mellan stolarna. Många är det som blivit hjälpta genom åren, det kan en stor skara människor berätta om. Hopp och framtidstro är något som flera personer vittnar om när de fått suverän hjälp av de personliga ombuden i Gävle.

De personliga ombuden sitter även med i olika arbets- och referensgrupper, med god framgång. De har även initierat avstämningsträffar med oss i föreningarna, för att stämma av hur det ser ut för oss och våra medlemmar samt berättat om ombudens arbete.

Vi har uppfattat ombuden som oerhört seriösa och kompetenta, men när vi frågat varför det inte händer något för att inte fler ska drabbas och falla mellan stolarna har de uppgivet stått utan svar.

Vi förstår dig Thomas och är tacksamma för den tid du kämpat för dina medmänniskor.

Du lämnar ett stort tomrum efter dig, det är det många som kan intyga, vare sig de har psykiska funktionshinder eller inte.

Attention Gästrikland

, IFS Gästrikland

, SPES Gävle

ÅSS Gävle

, Balans Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons