Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har ju kunskaperna...

Många av världens politiker klagar på det globala klimatet. Vi har redan all kunskap som krävs och vi har svar på de flesta problemen, men varför agerar vi inte? Vad gör du för att förbättra klimatet?

Annons

Vi tycker detta är en viktig fråga för att det som finns här i dag för oss, kanske inte är en självklarhet för våra barn.

Vi som är 15 år och har hela livet framför oss medan du som vuxen bara har 20–40 år kvar att leva. Du som vuxen kanske inte bryr dig så mycket om vad som händer när du dör, men det gör vi. Det är vår framtid det handlar om! Så agera! Det finns så många små saker som var och en kan göra för att förbättra miljön Exempelvis kompostera husavfall, stänga av onödig el, åka kollektivt, välja miljömärkt och återvinna.

I dagen samhälle sätts ekonomin på prov. Många människor frågar sig själva om vi måste välja mellan miljö och ekonomi. De flesta säger att vi måste. Många människor i dagens samhälle har redan valt, de har valt ekonomin. Men då kan man ju också fråga sig: Hur tänker du nu? Om vi väljer ekonomi så har vi snart ingen jord kvar att leva på men om vi däremot väljer miljö kommer vi kanske inteatt bli rika – men summan kommer successivt att växa och snart, inom loppet av 15–20 år, har vi en bra jord. De flesta miljöproblem är förhoppningsvis lösta och ekonomin börjar repa sig

Om vi inte agerar nu kanske det hinner bli för sent. Vi har ju redan all kunskap och vi har svaren till problemen. Så varför agerar vi inte?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons